Jalan Jalan cari makan - char kuey teow

8:52 PM

saya sangat suka makan..
macamanelah nak kurus if selalu jer rasa nak makan......
recommend sahaje tempat2 makan yang best,
tanpa berfikir panjang, saya pasti akan pergi mencubanye...
Makanan kegemaran : Char keuy teow...
so far di kawasan lembah kelang ni, ada beberapa tempat telah dikenalpasti yang menyediakan char kuey teow yang sangat marvelous...!!

one of the place is at SS25 kelana jaya....
ownernye bernama Lau Wan....ia adalah halal yer...
ia terletak di dalam kedai Melayu- org Kelate....
Walaupun di dalam gambar ini,nampak macam tak menarik, but for me it's better than uptown..
cukup rasa dan sungguh menyelerakan..!!
ada 3/4 ekor udang yang fresh dan sederhana besarnye...
ini adalah bersaiz kecil-beharga RM4.00..
every week, mesti pergi ke Lau wan..if not akan teringat-ingat dan akan menjadi kempunan...
Ini bukan di belakang FAM yer kerana di Kelana Jaya ada
2 tempat char keow teau yang agak famous...
ia terletak di belakang Syed bistro...dekat area nasi lemak cikgu....
Selain itu terdapat jugak Sotong Kangkung, sotong bakar dan tauhu bakar....yang juga makanan kegemaran saya...hurm.....lapanye


Lau Wan's char kuey teaw.......nyum..nyum....version kering....

sotong kangkung


tempat-tempat lain yang best di lembah Klang..
1) Taman bunga raya Setapak
2) Vista Angkasa Kerinchi
3) Belakang FAM Kelana Jaya
4) Jalan Peel, Cheras

anyone to recommend me any places that serve delicious-yummy Char keoy teow in kl..??

You Might Also Like

2 comments

  1. haha..car kuey tiaw,,,i love it too fariza..

    dah lame x makan..


    geckoman..

    ReplyDelete
  2. i miss BM char kuey teow ...

    ReplyDelete

Total Pageviews