what is your biggest fear?

10:48 AM

what is your biggest fear?
Fearful emotions include everything from low levels of concern and apprehension to intense worry, anxiety , fright and even terror..setiap orang ada ketakutan @ feeling of phobia because of past experience atau tidak pernah mencubanya...phobia dengan tinggi@gayat, takut dengan air,takut dengan darah, takut di tempat gelap, fear to be lonely, takut dengan hantu..huhu, phobia dengan ular, even ada yang takut dengan kucing yang comel dan macam-macamm lagi....

i do have my own fear before n now get used of it....ai x takut tinggi...even u all suruh i naik rollecoster or solero shot byk kali pun i tak kisah...even citer2 hantu ke @ ular2 utk dipegang @ dicium pun i tak takut...but my real fear adalah public speaking....



.owh adalah sangat tidak suka sejak berada di zaman sekolah lagi....ia membuatkan behari- hari tidak dapat melelapkan mata memikirkan sangat apa yang perlu dicakap...im not a spontaneous person..i dun like to be on stage karena semua mata memandang ke arah anda...ada yang berkerut-kerut , ada yang muka psyco dan ada jugak yg senyum simpul...aheh..walaupun dah prepare script yang baik punye, but bila dah on stage dunia menjadi gelap...blank skejap...n u feel like wtf..apa nak cakap nih....

but now, i dah okey with it....its not anymore my biggest fear..bagaimana i buat..?? you have to challenge urself ...just do it...get the experienced n improve it from time to time...fear is simply the anticipation thats going to happen soon needs to be prepared for...so be prepare yer...nothing to worry...it's only the feeling and emotion....




You Might Also Like

9 comments

  1. my biggest feas will be snake.. fobia giler, even tgk gambar sekalipun..
    talking bout speaking in public, masa study dulu i sangat suka presentation, i takut nak speaking in public actually, but i suke keje belakang tabir, i suka kasik idea ngeh2..
    still remember when i was in univ, i kene buat presentation, 4 of us in a group.. i cadangkan buat pasal cuti2 malaysia semangat siap cari lagu malaysia truly asia.. dalam presentation tu i jadi menteri pelancongan, ngade betul, jadik menteri so tak yah cakap banyak sangat.. wakaka... my lect suke giler ngan kitorang pnya presentation.. kitorang buat mcm talkshow dimana i dijemput sbg menteri pelancongan wakaka.. kendian ada pengacara yg gedik dua org, dan seorang staff agensi pelancongan..

    kendian ada lagi satu presentation i mengenai chocolate, i siap bawak chocolate skit nyer banyak, different type of choc like bittersweet choc, after 8 choc, white choc.. wah kemain lagi sambutan...

    kendian i wat lagi presentation pasal cameron highlan, masa ni i siap bawak strawberry(fresh).. nak kasik feel, kengkononnya i tengah kasik briefing kat one of the resort in CH to the tourist.. wakakaka....

    tapi bila mai part kene cakap mmg i gabra tahap dewa... menggeletar lutut.. hehehe..


    eh sori terkomen panjang, dah jadi mcm blog i lak dah wakaka..

    ReplyDelete
  2. hehee good sharing..samalah..saya pun kalau suh naik rollercoster ke apa benda sy xtakut sgt...tp public speaking mmg buat sy nervous...

    ReplyDelete
  3. okeh...thanks for sharing dear...
    everyone have their own fear....
    anyway u r so creative la....x sangka bleh dpt idea gempak mcm tu..aheheh...

    but we never knew our talent until we try rite...so just feel the fear.

    but kalau masuk xfactor...i rasa antara part yg paling ngeri adalah masuk bath tub yg penuh dgn tikus....huhu...ngeri...

    ReplyDelete
  4. errr...i tak ada yg specific lah..ada lah fear..tapi bukan biggest fear..takut kecil2an tak kira ar kan..
    but thinking about it i think my biggest fear is losing my parents... yes..definately!!my parents!!
    i belum habis bayar hutang2 i kat my parents..belum merasa hantar my parents pergi umrah bulan ramadhan n syawal dgn duit sendiri..belum merasa belikan abah kereta idaman dia..belum merasa bawa ma n abah pegi paris..errr...kalaulah diorang pergi dulu, sia sia usaha i sekarang..sia sia..n thats my biggest fear..
    ya allah..ko panjangkan lah umur kedua ibu bapaku agar sempat buatku merialisasikan their dreams...amin...

    ReplyDelete
  5. yup betul tu gee...losing of someone that we loved will be one of biggest fear...but disebabkan kita terlalu busy dengan kerja yang kita buat,kita lupa utk spend masa dengan orang yang disayangi..we will realize when we lost them...but masa tu dah terlambat...hidup hanya sekali..

    ReplyDelete
  6. oh yes, fear is just the game of mind. :)

    ReplyDelete
  7. tiba2 aku teringat masa kat skolah dulu, kalau kena cakap kat depan kita dua sure surender dulu...aku sampai sekarang pun tak suka cakap kat depan, tapi depan student okey plak...bila part org sama level ni yang gerun sket...pastu bila nerves aku cakap laju sungguh, lagi nerves, lagi laju....heehheeheh

    ReplyDelete
  8. maya- x suka bercakap pun , skrang nih hang jadi lecturer jugak...aheh...tapi betul lah aku teringat balik, hang ckap laju gila...mcm keretapi...anyway skrang dah tgh amik phd pun...so good luck yer

    ReplyDelete

Total Pageviews