Jalan-jalan cari makan lagi -Cendol Leman Dawi!!!

10:27 PM

Hujung minggu bukanlah masa terbaik untuk diet....di tambah lagi cuti sekolah dan kenduri di sana sini....huhu
Sabtu lepas saya ke Pajam, N9...ada kenduri di sana....dengan cuaca yang agak panaz.., alangkah nikmatnye jika makan ais cendol atau ABC.....tibe2 teringat pasal Cendol Leman Dawi yang pernah keluar kat Majalah 3 dan astro (rancangan makan2), so kitorang decide nak cari tempat tu yang terletak di Seremban,N9....dari Pajam ke Seremban dalam 20 minit aje.....Leman Dawi nih, pakcik yang cakap banyak ..yang boleh hafal peta malaysia dan suka berpantun -pantun..

so lebih kurang setengah jam, sampai lah kat tempat cendol tu di sungai gadot, seremban...
baru nak parking, nampak pakcik Leman dawi nih bawak sepanduk....CENDOL HABIS...

huhu...frustnye..takkan dah habis cendol kot...jam baru pukul 3.15 pm....tapi kat luar still ramai lagi yang beratur....so alang2 dah sampai kitorang pun pergi beratur sama...kalau ada rezeki , dapatlah merasa.kalau x de, at least dapat la jugak jumpa dengan leman dawi nih..ahe...


kenapa ramai org datang sini...???
sebabnya, untuk tambah kali kedua, ketiga, keempat, kelima dan seterusnya adalah PERCUMA.. murah rezeki leman dawi nih.. =)
dan harganya cume RM1.00 sahaja....diulangi..RM1....tambahla banyak kali sampai kembung perut....
semua dah habis...tinggal cendol biase sahaje...ni lah rupanye....
santan berlemak...cendolnya adalah buatan sendiri....Mmg mantap dan sedap...slurrpppp....

Owh...macamane lah nak diet.....huhu
Kenyang perut suke hati....lalalallal


You Might Also Like

4 comments

  1. teringin gak nak pegi makan cendul kat sini.boleh bagi direction skit tak mcm mana nak ke sini.saya pun suka jalan2 cari makan gak.check out my blog

    ReplyDelete
  2. erm..im not the driver so kurang pasti dan x ingat sangat jalannyer...
    tapi ikut jalan biasa...atas skit dr senawang kalau x salah...mungkin boleh tanye org2 seremban yang dah biase jln tu...okeh....cheers =)

    ReplyDelete
  3. Ohh...Sedap ke Cendol Leman Dawi ni...kat mane ni yer?? Nak jugak merasa.. ^_^

    BTW..visiting your blog here.. ;-D

    ReplyDelete
  4. Kat sg gadot ,seremban..tanye je org seremban..mmg famous cendol ni..

    ReplyDelete

Total Pageviews