Makan - Makan at bangsar

8:18 PM


satu port baru telah dijumpai...heheh..
mmg best utk lepak2 dan santai2 bersama teman @ keluarga...
pernah dengar CHAWAN tak?
lokasi : jalan telawi 3,bangsar tempat devi's corner dulu ...sekarang berhadapan dengan bangsar village..
now ini adalah tempat port baru untuk bersantai...
i baru tau tempat ni walaupun ia dah officially open June 2008... sebabnya mungkin dah lama tak menjejakkan diri ke bangsar..ahe..


apa yang specialnya Chawan ni..?



1) served 15 types of coffee all over in malaysia...ada kopi kemaman, hang tuah, kluang, kapal api, tenom sabah dan banyak lagi...u can choose either you want it hot, cold or frappe...
frappe adalah sangat mantap...owh i jadi ketagin minum kopi kemaman frappe...huhu.. selain itu ada jugak minuman yang lain...

kemaman and hang tuah frappe..its yummy..!!

2 ) makanan adalah sangat best but a bit pricey...like kopitiam food, ada nasi lemak, roti kukus, keau teaw sup, roti bakar tapi yang bestnya dekat sini ada makanan2 johor spt nasi beriyani, soto ayam yang memang superb , mee bandung yg agak manis, bihun sup, tauhu bakar,rojak buah dan lain-lain lagi...utk makanan ringan ada disediakan ubi rebus, goreng pisang, bubur, keropok lekor dan lain-lain lagi..so instead of lepak kedai mamak , makan roti canai je, kat sini boleh makan makanan tradisi melayu...
my fav soto ayam rm9.90 ..highly recommended

bihun sup ada biasa...better asked for bihun soto...
sampai habis ariq minum ais tacang...

3) tempat yang sangat cozy and relax..food service takde la lama sangat macam kedai melayu biasa tapi tak secepat kedai mamak..banyak kali jugak la nampak celebrity kat sini...tak heran pun..aheh..deco simple but nice...toilet juga bersih...ramai orang kat sini..




4) unique name....kalau org tanya " nak pegi minum mane?'...jom pegi minum kat chawan..yang tak tau sure blurrzz...mmg la minum kat cawan..aheh..pasni bole la letak nama mangkuk , sudip, gelas, kuali & belanga (dah ada)...huhu...senang nak ingat

tapi yang tak best nya....

parking adalah satu masalah besar di bangsar...sapa yang tak sabar, akan fep up untuk mencari parking...huhu..

note: gambar-gambar di ambil pada waktu melepak pagi dan malam....

You Might Also Like

5 comments

  1. sedap nampak soto dengan bihun sup tu...

    ReplyDelete
  2. sedapla soto ayam..pernah dgr tp belum pernah masuk lagi ;)

    ReplyDelete
  3. soto tu nampak sedap sgt2, chawan ni ada kt mana ek?

    ReplyDelete
  4. Parking tidak akan menjadi masalah jika anda tidak lokek untuk membayar lebih sikit. Parking dalam Bangsar Village confirm senang cari. Kalau Kopi kat Chawan yang harga dia boleh tahan gak laa tu pun boleh afford ni kan pula parking kat bangsar village ;)

    ReplyDelete

Total Pageviews