Makan Laksa..

7:13 PM

I adalah penggemar@kipas-susah-mati laksa penang....
owh boleh makan sampai kembung perut jika ada laksa....makanan lain boleh tolak tepi dahulu yer..tapi kat kl nih susah skit nak cari laksa kecuali laksa2 yg dikomersialkan di shopping mall -seperti laksa midvalley (kegemaran waktu zaman belajar), laksa shack ( x berkenan sgt) dan laksa2 yg dijual di food court adalah tidak seperti yang diharapkan..sometimes laksa di pasar malam adalah lebih mantap dan menyelerakan... =)..yummy..

so disebabkan suka berjalan-jalan cari pasal makan, satu warung yang menjual laksa telah dijumpai di bangi....yey!...dah 2 kali pegi dalam tempoh 1 1/2minggu...aheh....depa ni memang pure orang utara...


Walaupun nampak biase jer tp sedap kerana kuahnya yang pekat ..tengok warna kuah pun dah tahu mmg kuahnye sedap....ramuannya lengkap dan enak dijamu dgn cendol pulut yang sgt mengiurkan..pic takde byk sbb x sempat nak snap2..

cendol enak dimakan pada cuaca yang panas skrang....




ada juga rojak buah kat sini....jarang orang melayu jual cendol2 nih...selalunya semua mamak yang konker...

Pegila cuba yer...selera masaing2...mungkin ada yang tidak suka...tapi I and few friends yang dah dibawa makan kat sini pun suka....Ia terletak di Petronas bangi...mungkin warung ni dah lama tapi I baru menjumpainya...huh..okey...

Enjoy

P/s Please inform me tempat laksa lain yang sedap di area klang valley ni... =)

You Might Also Like

9 comments

  1. Ferut, disebabkan aku pun 'hantu' laksa, mai nk bg info, ada laksa sedap kt KL, kat mini cafe Bangunan Yayasan Selangor Kampung Baru, kt situ jer la rasanya laksa yg paling sedap pernah dijumpai kt KL, everytime balik M'sia mesti p makan laksa kt situ, takpun tapau beli bawak balik... try la p makan (^-^)

    ReplyDelete
  2. Fairuz, I totally agreed with you. Being a laksa lover, I find sometimes laksa kat pasar mlm lg sedap dr kat foodcourt atau kedai2. lain dah rasa dia...

    ingat lagi masa ngandung faaz susah betul nak cari laksa yg betul2 kena ngan selera i. agaknye sbb tu bila lahir faaz meleleh je air liur dia..hihi.

    btw, kat bangi kat mana ni you..share la d exact location. bleh ajak fdzil pegi :)

    ReplyDelete
  3. kat ampang ni kan..

    geckoman

    ReplyDelete
  4. lyn : harus dicuba..nanti saya cari...thanks for the info.hehe

    nadine :yeah ..laksa memamg sedap..x tau nak ckap mcmane..tapi lokasi dia dekat petronas bangi...
    nadine, u pandai masak...masakla laksa lebih2 bagi kat saya...aheh

    geckoman -x ampang...bangi..=)

    ReplyDelete
  5. lyn : harus dicuba..nanti saya cari...thanks for the info.hehe

    nadine :yeah ..laksa memamg sedap..x tau nak ckap mcmane..tapi lokasi dia dekat petronas bangi...
    nadine, u pandai masak...masakla laksa lebih2 bagi kat saya...aheh

    geckoman -x ampang...bangi..=)

    ReplyDelete
  6. katner ni???mcm sedap je..klu ada direction ke mmg cun la..:p

    ReplyDelete
  7. hihi..i keturunan johor. kang masak jadi laksa johor. u org utara..u masakla then bg i sket k :D

    ReplyDelete
  8. salam fairus fariza....

    siap nama penuh kak ain hentam..feel free to check my blog k...

    :)

    ReplyDelete
  9. sis..try laksa yg jual kat pasar tani >bandar kinrara setiap selasa and khamis..potato jacket pun agak mantopp.!!

    ReplyDelete

Total Pageviews