Hipopo Baby Spa & welness - Spa untuk bayi

5:25 PM

Last 2 weeks bawa Nurjannah pegi ke Hipopo Baby Spa & Wellness ni dekat Centrepoint Bandar Utama.
Dapat tahu pasal spa baby ni lepas tengok Wanita Hari Ini, anak yasmin hani yang comel berenang dalam kolam baby.Terus je call untuk booked untuk Nurjannah dan Alfatih sekali. Di sini  baby boleh berenang dalam kolam khas dan ada juga servis baby massage. Ia bagus sebab menggalakkan perkembangan otak bayi , meransang deria badan dan juga supaya mereka tak takut dengan air.

Ada 2 jenis kolam di sini...kolam besar dan kolam kecil untuk bayi
Diorang mainkan lagu kanak untuk naikkan mood lagi.
Pelampung yang disediakan di sini.


Tempat untuk massage bayi.
Persekitaran di sini sangat bersih.



Sebelum berenang kita exercise dahulu.
Mood baby kena ok, mesti cukup tido dan cukup makan yer sebab nak guna tenaga extra nak berenang.

Nurjannah dah ready untuk berenang.Tak takut lansung dengan air.Air dalam kolam ni suam je. X perlu risau dengan keselamatan sebab semua pelatih terlatih.

Pakai pelampung yang neck support untuk memudahkan bayi selesa dan lebih banyak pergerakan dalam air.
Comel nurjannah pakai pelampung ni...Confident jer masuk air..


 Masa ni Jannah dah tukar pakai pelampung lain sebab dia dah rasa kepenatan.

Pada awalnya abg alfatih x nak mandi kolam lagi.dia takut sebab kolam ni macam jakuzi keluar buih2 air.
Bila dah kena pujuk , barulah dia mandi sama..if dtg adik beradik boleh la masuk kolam besar ni yer..if baby sorang2 , diorang suggest masuk kolam yang kecil tu jer.

Enjoy abang dan adik mandi kolam

 



Masa ni dah penat dan nak minum susu...sian jannah.


Selepas berenang ,session untuk massage.Masa ni dah xde gambar sebab hp dah out of bateri
Berenang+ Massage lebih kurang sejam setengah.
Ni salah satu cara untuk kita sebagai ibu bapa untuk spend quality time dengan anak2.
Memang seronok .=)
Give a try ...

Lokasi
Centrepoint Bandar Utama
F30 1st Floor,
Centrepoint Bandar Utama,
3 Lebuh Bandar Utama, 
47800 Petaling Jaya, 
Selangor Darul Ehsan, 
Malaysia.
Click here to view map
Tel: 03-7728 1889 
For more info
website : www.hippopo.my
Facebook : www.facebook.com/hippopobabyspa



You Might Also Like

2 comments

  1. ssalam kenal adminnn..
    untuk spa bayi seperti ini bisa dilakukan saat usia berapa ?..
    dan untuk kaos kaki bayi yang bagus itu seperti apa ya ?...
    mohon pencerahannya ... dan moga makin sukses

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum .. bLogwalking sambil baca entri .. best ! nanti nak bawak anak g sini jugak ! huhu ..

    ReplyDelete

Total Pageviews