My new gadget - macbook air 11"

11:09 AM


When u always think about it, then u will get it....the power of thought =)


Alhamdulilah....one of my goals this year dah tercapai....syukur..
Saya ada mention dalam post yang lepas goals 2012...
Terima kasih juga kepada suami kerana menjadikan ia realiti..*mode sgt happy*
Konklusinya, u must know what u really want, then u will work on it.
X sangka dapat 2 hari lepas my birthday...saya memang sukakan gadget berbanding handbag, baju, etc...sebab ia akan membantu kita dalam kehidupan seharian..dengan laptop ni senang skit nak upload gambar/edit buat keje sebab pc/ laptop sebelum ni yang digunakan tak laju seperti sekarang...disebabkan sekarang ini ,saya hanya  bekerja di rumah so amatlah sangat berbaloi untuk mempunyai laptop ini..

What can i say about this ultimate machine:
-Superslim and sexy....sangat ringan okeh...simple apple design.Dekat bahagian belakang dia just setebal 1.7 cm and design dia memuncung ke depan macam pedang senipis 0.3 cm.senang nak bawak travel
-Loading sangat cepat,booting amik masa kurang 15 saat dan shutdown amik masa dalam 3 saat shj.Files transfer quicker. 
- ada backlit keyboard so boleh buat keje waktu malam...
- ada port Thunderbolt untuk transfer data dengan laju 
-guna flash storage so sangat laju dan membantu mengurangkan penggunaan bateri.
-track pad yang multi touch
-MAC OS x lion agak sedikit berbeza dengan windows but bila dah guna MAC anda akan lebih suka berbanding windows..user friendly


Simple review from me...

You Might Also Like

0 comments

Total Pageviews