Goals 2012

10:15 AM

Selamat tahun baru...
Bila masuk tahun baru semua mesti berkobar kobar dgn azam baru....
Rasa sekejap sgt tahun 2011...
So tahun ni pun pasti masa akan berjalan begitu pantas juga....sgt rugi jika kita tidak tahu apa yg nak dicapai atau sasaran yg perlu dipanah dengan tepat..

im sort of person yg suka merancang..
i dah tulis plan this year sejak awal bulan dec lepas lagi...
Suka dan seronok tau bila kita tulis apa yang kita nak....
if simpan dalam otak jer , memang akan terlupa punye...insyallah at least dgn menulis jer, 50% boleh dicapai... If dengan FOKUS dan USAHA banyak lagi boleh kita dapat... Macam law of attraction jugak, jika asyik fikir benda tu dan berfikir positif akan dapat, insyallah akan dapat punye....believe me...
Like my case, walaupun ramai dah ada ipad2, i rancang at least by first quater next year, i pun nak jugak ada sendiri punye...tup tup husband bagi present for anniversary n for baby...alhamdullilah

So for this year target
2012 goals

Financial
- saving  financial freedom account RM50k by end of dec 2012
- investment  - solid gold n silver
- saving tabung haji RM10k
-owned 1 apartment - rental

Business & career
- turnover sales year 2012 RM200k...so monthly sales hanya 17k sales...
- have 3 types of online business -barang baby, branded watch &sunglasses, branded handbag
- have own office and workers for perfumberry
- perfumeberry- international-dealer, ebay, more giftset ,victoria secret, dropship ,shopping cart,perfume hantaran service,bykkan stock besar, perfumeberry2 website utk perfume besar and tester
- me n hanif start to buy property for rental
-register perfumeberry from enterprise to sdn bhd
-write ebook
- become famous blogger

Family
- vacation to sabah, universal studio singapore, melbourne australia
-fully bf alfatih
- saving alfatih - monthly RM200 tabung haji n insurance
- help mom to sell fruit cake n cookies - marketing
- to educate alfatih in islamic way


Skills
-cooking skills
- financial skills
- nlp practitioner
- to try paragliding, go kart, scuba diving
-attend training n meet my mentor dr azizan, brian tracy, tony robbins, harv eker ...

Spiritual
-Ganti puasa
-weekly baca yassin, tahajjud,solat taubat
- khatam alquran setiap tahun
- sedekah 5% monthly

Health
-weight to 55kg with great body figure


To own





1-Mac book air...laptop idaman kalbu...ingat husband nak belikan but dapat ipad...tu pun sykur....
2-Gucci handbag
3- Gucci wallet


4- food processor
5- chanel sunglasses
6- Kasut aldo


7-la mer skincare...this year dah masuk 31 tahun so skincare adalah sgt penting utk awet muda..now im using estee lauder n sk11..nak try pulak lamer
8-Rantai emas, gelang tangan
9- dslr nikon 3100
10- iphone4s


then dah tulis matlamat ..kene setkan deadline..so kita just letakkan goal in either 1st, 2nd 3rd or 4th quater..senang kan...jom kita buat sama2 sbb skrang masih awal tahun lagi...semangat masih membara lagi...
Semoga tahun 2012 akan menjadi tahun yang lebih baik daripada sebelumnya...
amin...=)

You Might Also Like

0 comments

Total Pageviews