Tips Sihat- Morning Walk

6:07 PM


Morning walk adalah satu bentuk exercise yang sangat bagus
Yerla bangun pagi-pagi dan hidup udara yang segar...sangat nyaman bukan?
Jika malas nak jogging, berjalan-jalan selama 30 minit jugak boleh membakar lemak 90-360 kalori....banyakkan??
Berjalan waktu pagi while listening to soft chirruping of birds, can soothe your nerves and de-stress you...=)
 Yang ada anak2-anak kecil or baby, bawak la diorang  bersama...tanamkan budaya sihat..


 Benefits for starting early morning walk
- Help to clear  mind..tenangkan fikiran
- menjadi lebih fokus ...
- lebih bertenaga
- sambil berjalan-jalan, masa ni dapat banyak idea/ilham
- family bonding
- burn calories


 ni gambar yang diambil sebulan lepas...lokasi taman tasik tepi sungai kerian
daddy bawak alfatih morning walk sampai alfatih tertido 
get ready..nak jalan-jalan






yang datang jogging semua orang tua-tua...orang muda semua bawah selimut lagi...


daddy im sleepy
pose  ...sama tapi x serupa




sungai kerian...di seberang sana adalah sempadan kedah- bandar baharu
matahari dah naik


dah habis berjalan...alfatih pun dah ngantuk


p/s gambar mommy xde sbb mommy comot ...





You Might Also Like

0 comments

Total Pageviews