Seminar Wang Power

3:26 AM





Semalam , hari sabtu bangun awal pagi just to attend mini seminar Wang Power by Dr Azizan dan jugak Abg Abu ( mekanik $ drp Singapore). Dah lama tak attend seminar2  ni disebabkan skrang ada baby kecik...ni first time nak tinggalkan dia dengan Mak tok dlm 6 jam macam tu.( x pernah berpisah lama) ..huhuh...alhamdullilah alfatih well behaved dan x sempat nak mengamok cari mommy dia...
Actually seminar ni intro seminar utk program IMKK ( intensif mentor kekayaan dan kejayaan)..program IMKK ni  I sudah attend last year ....so datang seminar ni just utk recharge balik sebab bateri dah semakin low...n one more thing i sangat suka dgn Abg Abu ....get to know him past few years masa i pegi seminar irfan khairi...Abg abu ni adalah Mekanik Wang- iaitu lebih kepada pengurusan wang...Cara dia present sangat mengujakan dan cara2 yang diberikan utk dipraktikkan yang sangat simple dan sangat mudah...
ni adalah link websitenya:
http://abangabu.com/
Saya juga pernah sertai SIMPAN CHALLENGE dalam program Abang Abu yang lepas.


api /asap semua keluar...ni lah style dr azizan
Ilmu yang saya dapat utk berkongsi bersama secara ringkasnya:


DR AZIZAN
1) berkongsi - give first to get more....hidup adalah utk berkongsi...
3) the power of smile- cara paling senang utk menarik rezeki adalah dengan senyuman sahaja..sbb senyum adalah sedekah!
4) untuk berjaya perlu ada mentor , elmu dan sistem
5 the power of gratitude- bersykur dengan apa yang ada dahulu...insyallah allah akan bg lebih jika kita bersyukur dgn apa yg ada..
6) the power of giving - consistent beri, consistent dapat...more u give, u more get...doakan untuk orang lain, allah berikan berlipat ganda
7) the power of goals matlamat yg jelas...Matlamat perlu ditulis...
8) the power of action- fast action fast result..its now or never...paksa dire utk berjaya



ABANG ABU
1)niat- niat perlu jelas. 
2)bersyukur
3)fun- suka apa byg kita buat....kebanyakan org x suka pegi kerja...kerja kerana terpaksa..so duit susah masuk sbb x ikhlas.
4) kenapa org x berjaya- blame, excuse, denial- should take responsibility
5) jgn percaya dengan orang lain tentang duit- jgn percaya dgn skim cepat kaya= skim cepat miskin
6) kene tahu duit tu pegi mana- track
7) buat plan n matlamat
8) tarian orang kaya, orang miskin dan orang sederhana...haha...kelakar...memang akan ingat sampai bila 2....!!
9) Aliran wang yg betul




- Posted using BlogPress from my iPad

You Might Also Like

1 comments

  1. My clan friends on CoC told me that on http://clanshelper.com - Best free source for Clash of Clans gems! Best clans use this!! (7F00WQU5wP)

    ReplyDelete

Total Pageviews