7 weeks and 4 days

11:05 AM




source: google

yes...good news.....it's already 7 weeks and 4 days....
alhamdullilah.......meaning a week after kitorang kahwin, i dah pregnant.....huhuh....kuasa tuhan bagi rezeki awal.....x sempat nak g honeymoon lagi.....huhhu

disebabkan umur dah mejangkau awal 20 , opss....30 an, so mmg dalam hati nak dpt baby secepat mungkin.....alhamdulliah dgn izin allah, termakbul juga doa itu....tapi still dlm early stage....saya harus menjaga kandungan ini dgn baik......

ramai yang perasan, masa kenduri sebelah lelaki , my body dah lari....huhuh....maksudnya badan amat berisi...nasib masa tu baju masih muat lagi......yerla gap kenduri hampir sebulan...mestilah happy dan makan dgn banyaknyer.....

dan paling obvious adalah jerawat2 yang tumbuh dgn byknya, demam sekejap2 ttp kerap dan emosi yang tidak stabil.......at first, i x nak check lagi.......biar tunggu period dtg ke tak.....so pas seminggu period x dtg, g beli pregnancy test kit......but ujian itu tidak menjadi kerana hanya menunjukkan satu garisan shj.....but ada garisan kedua sedikit samar2.....so call yus n ain utk tanya diorang nye experience.diorang suruh jumpa doctor to confirm but i rasa masih terlalu awal lagi..masa tu rasa jugak sedikit frust jugak if x pregnant...but i berserah shj......


dua hari sebelum check doctor ...mmg ketara perutnya sudah besar dan saya sudah gemuk.....abaikan gelak ketawa itu.


sampai satu hari, a day before my birthday , perut masuk angin....sakit ulu hati yang sangat teruk pada waktu malamnye.....terpaksa la jugak g clinic....then terus test lagi sekali tgk if i pregnant ke tak sblm doctor bagi ubat .....so alhamdulliah saya sudah terkena buatan Mr hanif dah kandungan itu dah berusia 6 minggu++.....huhuhuhu......

psikologinya, bila kita dah tau kita ngandung, , macam2 bende yang kita rasakan.....sebelum ni rasa cam ok jer....tiba2, esoknya rasa pening la, nak muntahlah dan menjadi malas paling obvious....adakah ini simtomnya atau perasaan sendiri...huhuh.....saya kene lawan....jadi rajin skit....tiba2 bau tumis bawang pun x suka...huhuh...itu bukan alasan utk tidak masak..cian suamiku nanti.....insyallah saya akan melakukan amalan2 sunat dan memperbanyakkan membaca al-quran ketika mengandung ini.......doakan saya yer....=)

Amalan Ibu Mengandung oleh Dato' Ustazah Siti Nor Bahyah Mahamood


You Might Also Like

0 comments

Total Pageviews